Marketingstrategie

Het maken van een goede marketingstrategie is de basis!

Er zijn er steeds meer middelen aanwezig om jouw bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten. Maar hoe zet je deze middelen zo efficiënt en effectief mogelijk in? Hoe zorg je ervoor dat de middelen elkaar onderling versterken en het geen kostenpost is, maar een goede investering? Wij helpen jou bij het opstellen van een goede marketingstrategie. Wat is er nodig om op korte én lange termijn jouw doelen te bereiken? Samen gaan wij deze bepalen. Met behulp van input van jouw medewerkers, jouw visie en onze ervaring maken wij een concreet strategisch marketingplan. Of wij helpen jouw marketingafdeling bij het opstellen van een goed plan. Wij coachen hen daarin.

Wat is marketingstrategie?

Dit kan je het beste omschrijven als een proces waarin jij met jouw bedrijf middelen inzet om een doel te bereiken.

Maar vaak is er niet één strategie, je kan tenslotte meerdere doelen voor jouw bedrijf hebben gesteld. Denk aan het verhogen van de omzet,
beter gevonden in Google, betere naamsbekendheid, enzovoorts. Het is dus belangrijk dat je begint met het vastleggen van jouw doelen.

Waarom is een goede marketingstrategie belangrijk?

Als jij de gestelde doelen wilt bereiken, dan ga je bepalen hoe je deze gaat bereiken.

Wat heb je daarvoor nodig, wanneer moet je starten en wie doet wat.
Zonder plan laat je je waarschijnlijk te veel leiden door de waan van de dag en doe je elke dag wat jij denkt dat het beste is.

Maar dit hoeft niet per se een bijdrage te zijn aan het behalen van jouw doelen. Een marketingstrategie is als een leidraad om ervoor te zorgen dat je beslissingen kan nemen om jouw doel te bereiken.

Je kan het ook gebruiken om te toetsen of je op schema loopt met het halen van het resultaat.